TOP

Lindhardt og Ringhof har haft rekordår – Gyldendals overskud er halveret

Danmarks største forlag, Gyldendal, kom ud af 2018 med et overskud på 21 mio. kr. før skat. Det skriver Politiken.

Forlagets administrerende direktør, Morten Hesseldahl, beskriver over for avisen resultatet som “positivt, men ikke prangende.”

Til sammenligning var overskuddet i 2017 på 45 mio. kr. og året før på 76 mio. kr.

Gyldendal forventer, at resultatet for 2019 vil matche niveauet i 2018.

Danmarks andet største forlag har derimod haft et rekordår. Her er overskuddet før skat på 18,6 mio. kr., selvom den samlede omsætning på 391 mio. kr. udgør mindre end halvdelen af Gyldendals omsætning på 854 mio. kr.

“Dette er det bedste resultat i forlagets historie, og vi har endda fastholdt det høje investeringsniveau i vores digitale forretning. Vores omsætning er igen vokset med 10 procent i forhold til sidste år. År for år øger vi udgivelsesprogrammet, og i 2018 har vi udgivet mere end én bog i timen, når man medregner alle lande og formater,” siger Lindhardt og Ringhofs administrerende direktør Lars Boesgaard til Politiken.

 

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.

Ny abonnent? Bestil abonnement

Log ind test