TOP

Leder af spillested får billetsalget til at eksplodere på to år – vil satse på et endnu bredere og bedre musikprogram

En smule tilbagetrukket fra Vesterbrogade i Viborg ligger Paletten. Et spillested, der ikke syner af meget, hvilket økonomien heller ikke har gjort i flere år, hvor det ene røde regnskab afløste det andet. Men for andet år i træk med daglige leder Peter Ramsdal i spidsen, kan Paletten se tilbage på året med et smil. 

På bare to år har Paletten barberet et minus på egenkapitalen ned med 50 procent, således at de nu “kun” har en negativ egenkapital på 300.000 kroner. 

Det skriver Viborg Stifts Folkeblad.

2019 blev samtidig året, hvor spillestedet satte publikumsrekord. 7500 gæster købte billet, hvilket svarer til en stigning på 50 procent på bare to år. Det betyder, at omsætningen for 2019 ligger på 3,9 millioner kroner og et overskud på 184.327 kroner.

Peter Ramsdahl har dermed været daglig leder i to regnskabsår, som ender med et overskud. Den tidligere musikredaktør på musikmagasinet Gaffa mener, at overskuddet skyldes en bred vifte af genrer, som lokker unge som gamle forbi spillestedet. 

“Det er en stor tilfredsstillelse, at vi nu kan begynde at satse på et endnu bedre og bredere musikprogram i takt med, at økonomien gradvist er blevet bedre, og det er noget, der kommer alle musikelskere i regionen til gode. Vores forårsprogram er vores hidtil mest ambitiøse, og både kvaliteten og bredden er øget,” siger Peter Ramsdal til Viborg Stifts Folkeblad.

Af større navne i 2019 kan nævnes kunstnere som Caroline Henderson, Rugsted og Kreutzfeldt og Annika Aakjær. 

Derudover havde de også et wrestling-arrangement i løbet af efteråret. Og meget tyder på, at det kan betale sig at afholde andet end koncerter. I løbet af foråret vil duoen bag podcasten ‘Fries before Guys’ slå et smut forbi Paletten, mens Jan Gintberg ligeledes vil optræde i maj. 

Paletten er fra 1993 og er etableret i en gammel biograf med to sale – Lille Sal med op til 140 pladser og Store Sal med op til 400 pladser.

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på mads@kulturmonitor.dk