TOP

Lars von Trier modtager ærespris for sit arbejde

Det bliver filminstruktør Lars von Trier, der modtager dette års Rungstedlundpris. Det sker som en anerkendelse for Triers samlede værker. Det oplyser Karen Blixen Museet, der afholder prisuddelingen, i en pressemeddelelse.

“Han er en formidabel historiefortæller, og i lighed med Blixen maler han billeder frem, når han zoomer ind på det smukke og grumme i verden og den menneskelige natur. Von Trier har haft stor indflydelse på flere generationer af kunstnere, og ligesom Blixen mestrer han at inkorporere og transformere andre kunstneres værker i sine film,” lyder det i motivationen.

Det bliver rektor ved Den Danske Filmskole, Vinca Wiedemann, der motiverer prisen ved prisuddelingen, der i år finder sted den 9. april, hvor dronningen vil være til stede i sit virke som protektor for Karen Blixen Museet. Uddelingen sker årligt i umiddelbar nærhed af Karen Blixens fødselsdag den 17. april.

Prisen, som er på 50.000 kroner, er stillet til rådighed af Hørsholm Kommune og er siden 1991 blevet tildelt en person, der har været med til at udbrede kendskabet til Karen Blixen, eller som har udmærket sig inden for et felt, der havde Karen Blixens interesse. Sidste år gik prisen til den grønlandske geolog Minik Rosing.

Lars von Trier er blandt andet kendt for at instruere film som ‘Nymphomaniac’, ‘Dogville’ og senest ‘The House That Jack Built’ fra 2018.

Han har tidligere vundet flere priser, heriblandt Guldpalmen, Robert-prisen og flere Bodilpriser.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk