TOP

Læseklubber giver Morten Pape litteraturpris

Op i mod 100 læseklubber fordelt over hele landet har over et halvt år vendt og drejet hvilke tre bøger, der skulle med i finalefeltet. Efter et tæt opløb sammen med Kim Fupz Aakesons roman ’Bådens navn’ og Karen Fastrups roman ’Hungerhjerte’ tildelte en jury af ‘superlæsere’ så i weekenden Morten Pape DR Romanprisen 2019 for bogen ‘Guds bedste børn’.

Det oplyser DR, der sammen med bibliotekerne står bag de op imod de 100 læseklubber med typisk mellem 8-12 medlemmer i hver, der danner grundlaget for prisen, som er på 25.000 kroner.

DR uddelte sin romanpris for første gang tilbage i 1999. Tidligere har blandt andet Jacob Ejersbo, Kirsten Thorup og Svend Åge Madsen modtaget prisen. Sidste år gik prisen til forfatteren Maren Uthaug med romanen ’Hvor der er fugle’.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk