TOP

Kvindestatuer i det offentlige rum er et særsyn – nu kan ny seks meter høj statue være på vej

Der er meget langt mellem kvindestatuer i det offentlige rum. I hele det offentlige danske byrum finder man i dag blot statuer af seks navngivne kvinder, men en syvende kan være på vej.

Organisation Danner arbejder sammen med kunstner Kirsten Justesen på at få rejst en seks meter høj bronzestatue af grevinde Danner ved Søerne i København. Det skriver Politiken.

“Vi synes generelt, der er for få statuer af kvinder, og grevinde Danner er et rigtig godt bud på en kvinde, som har haft stor betydning for mange. Hun kæmpede for kvinders rettigheder og sørgede for, at kvinder og børn, der ikke var heldigt stillet fra starten, fik mulighed for at forløse deres potentiale. Derfor fortjener hun en statue,” siger Lisbeth Jessen, der er direktør for Danner, til Politiken

Forslaget skal behandles af Københavns Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning i april, og hvis der er politisk opbakning skal finansieringen af statuen herefter på plads.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.