TOP

Kvinderne dominerer bestsellerlisten over skønlitterære bøger – ikke en eneste mandlig forfatter på top ti

Der er én ting, der er meget påfaldende ved Bog & Idés liste over de ti mest solgte skønlitterære bøger i Danmark for den sidste uges salg.

Det er alle sammen kvinder, der har skrevet dem. Og det er første gang nogensinde, at det er tilfældet herhjemme. Det skriver TV 2.

Ifølge Marianne Lyngby Pedersen, der er direktør for Index Retail, der ejer Bog & Idé-kæden, skyldes det sandsynligvis de kvindelige forfatteres evne til at være gavmilde med at give noget af sig selv til læserne – med fremhævelse af Sara Omar som eksempel på dette.

Samtidig, lyder forklaringen, er der også flere kvindelige læsere, hvilket også fremgår af de nyeste tal fra af Bog- og Litteraturpanelets rapport for 2018.

I rapporten kan man også læse, at selvom der stadig kommer flere og flere nye bogtitler på markedet, så falder forbruget af litteraturen på et overordnet plan. Flere og flere mennesker læsere sjældnere og sjældnere, fremgår det.

Top ti listen over mest solgte skønlitterære bøger er alene baseret på tal fra Bog & Idé-kædens salg. Samme kæde har sidste år kæmpet med kritik af kædens forretningsbetingelser, ligesom at kæden i december mistede 19 butikker til butikskæden Kon-Tur.

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på kasper@kulturmonitor.dk.