TOP

Kunstnerråd: “Det handler om at leve – ikke blot at overleve”

Dansk Kunstnerråd vil have politikerne til at tale om kunst og kultur under valgkampen. Organisationen har derfor netop afholdt en valgdebat, hvor Mogens Jensen (A), Bertel Haarder (V), Nikolaj Bøgh (C) og Søren Søndergaard (Ø) deltog.

“Dansk Kunstnerråd oplever, at der er politikere, som reelt forstår, at kunst og kultur ikke er krymmel på isen eller et mindre sekterisk politisk område. Desværre er der også en tendens til, at kunst og kultur bliver sidestillet med sundhed og andre kernevelfærdsopgaver, når man måler, om de danske vælgere er interesseret i kunst og kulturpolitik,” siger formand i Dansk Kunstnerråd, Jørgen Thorup, som understreger, at det ikke er befordrende for den kunst- og kulturpolitiske debat.

Dansk Kunstnerråd repræsenterer 24 professionelle kunstnerorganisationer og har allerede arrangeret endnu et valgmøde den 12. marts 2019 på Arbejdermuséet.

“Vi ønsker at holde politikerne fast på, at nok er nok i forhold til besparelserne på kunst- og kulturområdet. Derudover vil vi gerne have flere politikere til at italesætte alt det, som kunst og kultur kan i undervisningen, i bymiljøerne, når kulturer mødes –  og også hvor meget livskvalitet kunst og kultur giver,” siger sekretariatschef i Dansk Kunstnerråd, Anne-Mette Wehmüller, og uddyber:

“Det handler om at leve – ikke blot at overleve. Der er en tendens til, at folk tager kunst- og kulturtilbud lidt for givet. Vi vil gerne sætte fokus på, at det er et område, der koster noget, men til gengæld viser mange undersøgelser, at midlerne kommer mange gange igen.”

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.