TOP

Kunstnerisk områdeløft rammer Københavns Nordvestkvarter: Vil sætte fokus på tilliden mellem mennesker

25 akrobater fra det franske Compagnie XY rykker i den kommende uge ind mellem højhusene i Bellahøj for at sætte fokus på tilliden mellem mennesker med par-akrobatik i forestillingen ‘The Voyages’. 

Det franske kompagnis besøg er et resultat af et strategisk samarbejde mellem det kunstneriske laboratorium Metropolis, Områdefornyelse Nordvest, Brønshøj-Husum Lokaludvalg og Bellahøjs boligforeninger.

Formålet med samarbejdet er at bringe kunst ud til områder, der kun sjældent får besøg af kunstneriske begivenheder, og hvor folk er mindre tilbøjelige til at opsøge kunsten selv. Det er hensigten, at kunsten skal bruges som værktøj til at skabe tryghed, fællesskab og positive oplevelser.

Compagnie XY’ akrobater rykkede ud i byrummet, efter de blev trætte af scenerummets rammer. 

“De begyndte at løfte og bære fremmede mennesker, hvilket frigjorde følsomme minder om at blive båret som barn. Følelsen af at være bekymringsfri og tillidsfuld. Kompagniet inviterer derfor forbipasserende til at være med – til at blive akrobat for en stund. Tager du imod invitationen, bærer de dig bogstaveligt på hænder og fødder. Afstand og modstand erstattes af tillid og nærhed, når du oplever en gruppe fremmede tage din vægt i deres arme og holde dig oppe,” lyder det i en pressemeddelelse. 

”Vi lader akrobatikkens sprog infiltrere et område og leger med beboernes og bygningernes fysiske begrænsninger. Vi ønsker at skabe et øjeblik af ”andethed” for at give folk et andet blik på hverdagen og vise, at der er andre muligheder. Vi ser det som en udveksling af gaver mellem os og deltagerne”, udtaler Antoine Billaud fra Compagnie XY i pressemeddelelsen.

Den københavnske bydel vil også få besøg af svensk/catalanske Soon Company og deres nycirkusforestilling ‘Gregarious’ samt en gruppe kvindelige luftakrobater. Derudover vil der i uge 33 og 34 blive afholdt workshops med nycirkus på folkeskoler i området. 

Projektet er blandt andet støttet af Nordea-Fonden. 

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.