TOP

Kunstmuseum Brandts søger kunstner, scenograf eller designer med en god idé til en udstilling

Hvem har en god idé til en sanseudstilling til børn? Kunstmuseum Brandts har netop udskrevet en konkurrence, hvor museet søger en kunstner, scenograf eller designer til museets sanseudstilling i 2021. 

Vinderen af konkurrencen får et honorar på 80.000 kroner, mens anden- og tredjepladsen bliver belønnet med 10.000 kroner hver.  

“Museets ambition er at skabe ét stort sammenhængende kunstnerisk univers i børnehøjde, der sprudler af fantasi og kreativitet. Sanseudstillingen skal være en tankevækkende og sansemættet totaloplevelse, der både inviterer til leg og fordybelse. Det er tilladt at se, røre, hoppe, smage, grine og lytte,“ lyder det i en pressemeddelelse fra museet, der siden 1987 har skabt sanseudstillinger, som aktuelt bliver besøgt af cirka 25.000 børn og voksne om året. 

Deltagere i konkurrencen skal på maksimalt 30 linjer beskrive den kunstneriske idé og vedhæfte en 3D-modeltegning af oplægget til udstillingen, der skal realiseres i en sal på 400 kvadratmeter. 

Vinderidéen vil blive videreudviklet og forfinet i en dialog med Kunstmuseum Brandts værksted.

Den aktuelle sanseudstilling ‘Kom hjem og besøg mig en dag’ på Brandts er en hemmelig by, som man kan gå på opdagelse i. Bag udstillingen står kunstner Arne Møller. 

Ansøgningsfrist er fredag den 15. maj 2020

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.