TOP

Kunstmesse skyder 72-timers konkurrence i gang for yngre kunstnere, arkitekter og designere

Med en talentkonkurrence målrettet yngre kunstnere, arkitekter og designere tager kunstmessen Chart nu et skridt mod at styrke vores fællesskab i en tid efter corona. Under temaet ’Social Architecture’ inviterer Chart til en åben 72-timers konkurrence, hvor deltagerne skal komme med inspirerende, vilde og sanglige idéer til midlertidige pavilloner   

Pavillonerne skal blandt andet fungere som barer og madboder uden for Kunsthal Charlottenborg, som i år igen er centrum for messen, der er planlagt til at foregå den 26. – 29. august. Konkurrencen indledes den 30. april klokken 12 og slutter igen den 3. maj på samme tidspunkt. Messen har tidligere lavet lignenede konkurrencer under navnet Chart Architecture.

FAKTA

Om Chart Architecture 

  • Chart Architecture er en 72-timers arkitektkonkurrence
  • Konkurrencen er åben for kandidatstuderende, arkitekter, designere og kunstnere (uddannede inden for de seneste syv år) samt nystartede tegnestuer (etableret inden for de seneste fem år), der endnu ikke har realiseret et større byggeri
  • Chart opfordrer tværfaglige teams til at deltage i konkurrencen
  • Deltagerne i konkurrencen skal enten være bosat eller uddannet i Norden
  • Konkurrencen starter fredag d. 30. april kl. 12:00, og briefet offentliggøres på
    www.chartartfair.com
  • Deadline for indsendelse af konkurrenceforslag er mandag den 3. maj kl. 12:00 
Vis mere

“Vi har alle et udtalt behov for at samles igen efter et ekstraordinært år med social afstand. Som kunstbegivenhed er vi optaget af kreativ og kunstnerisk udvikling og med Chart Architecture beder vi fremtidens talenter give deres bud på, hvordan nye fællesskaber kan opstå i krydsfeltet mellem arkitektur, kunst og design. Vi glæder os til at blive inspirerede og overraskede og til at samles igen på Charlottenborg,” siger Charts direktør, Nanna Hjortenberg, i en pressemeddelelse.

Jury med danske og internationale profiler

I alt fem finalister vil få realiseret deres idéer under Chart. Vinderne udvælges af en jury med stærke danske og internationale profiler. Formanden for juryen er Bjarke Ingels, grundlægger og partner i Big, der har været med i Chart Architecture fra begyndelsen. Derudover består juryen af den japanske arkitekt og partner hos Oma Shohei Shigematsu, den danske kunstner Nina Beier, den hollandske designer Sabine Marcelis, direktør i Open House i Schweiz Simon Lamunière og arkitekt og partner i Big David Zahle, der står bag nogle af tegnestuens mest markante museumsbyggerier. 

Øvrige samarbejdspartnere i projektet er Arup, der rådgiver finalisterne omkring den konkrete realisering af deres ide, og det internationale arkitektur- og designmagasin Frame. 

“Rum og objekter skaber vores omgivelser. Det sætter stemningen for vores sociale møder og har en gigantisk indflydelse på, hvordan vi skaber og indgår i nye relationer. Netop her ligger arkitekturens kraft,” udtaler den hollandske designer Sabine Marcelis, der blandt andet har modtaget magasinet Wallpapers prestigefyldte pris ‘Designer of the Year 2020’. 

Chart Architecture realiseres med støtte fra Realdania, Dreyers Fond, Statens Kunstfond og Københavns Kommune og Foss og i partnerskab med Copenhagen Architecture Festival. 

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk