TOP

Kunstfond vil sætte kunstkritik på skoleskemaet

Statens Kunstfond vil have kunstkritik på skoleskemaet rundt omkring i landet. Derfor indbyder de nu landets skoler og gymnasier til at søge om støtte til et kritikerbesøg via puljen ’Dansk og udenlandsk litteratur for børn og unge’.

Målet er, at mødet med en professionel kritiker skal give børn og unge indsigt i arbejdet som kritiker og kritikerens analytiske værktøjskasse. Fokus vil især blive rettet mod litteraturkritik, lyder det i en pressemeddelelse.

”Kunst er ikke en ligning, som nogle har nøglen til. Vi kan alle være med i samtalen. Med initiativet ’Kritik er et åbent rum’ vil vi give elever en mulighed for at møde en professionel kritiker, så de sammen kan åbne sproget om kunst på nye måder. I sidste ende handler det om at styrke deres kritiske sans og kvalificere en fælles samtale om kunst,” lyder det fra Mai Misfeldt fra Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Litteratur.

Næste ansøgningsfrist er 15. august.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk