TOP

Kunsteksperter skal rådgive kommune om julepynt

Lige nu er julelysene på vej ned, men når Aars i Vesthimmerland næste gang skal pynte op i byen skal det ifølge P4 Nordjylland være med hjælp fra kunsteksperter. I hvert fald hvis det er byens kunstværker, der får en tur med flag og guirlander.

Det mener borgmester Per Bach Laursen (V) efter at byen senest blev ramt af en voldsom kritik, da den lokale handelstandsforening havde formastet sig til at udsmykke byens kunstværk ‘Muren’ af Per Kirkeby med store mængder julelyskæder.

Kunstværker – også i det offentlige rum – er beskyttet af loven om ophavsret og man kan således ikke bare gå ind og ændre dem – heller ikke midlertidigt.

“Det kunne måske være bestyrelsen ved Vesthimmerlands Museum eller et andet sted, som man skal have ind over for at høre, hvad mulighederne er. Det kunne være et forslag,” siger Per Bach Laursen til P4 Nordjylland.

“Jeg synes ikke, det skal ligge hos kommunen. Det skal ligge et sted, hvor de har de her kompetencer,” siger han.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk