TOP

Kunstakademiet i problemer: Undervisning suspenderet på ubestemt tid

Problemer med studiemiljøet på Det Kongelige Danske Kunstakademi i København har fået rektor til aflyse al undervisning på en af skolens afdelinger og igangsætte en ekstern undersøgelse, skriver Politiken.

Det drejer sig ifølge avisen om studiemiljøet på afdelingen Malerskolen, men rektor på Kunstakademiet Kirsten Langkilde ønsker ikke at gå i detaljer omkring den konkrete sag.

»For at få et samlet grundlag for at vurdere karakteren af problemerne har jeg besluttet at lave en undersøgelse, hvor afdelingens studerende og professor hver især kan tale med en ekstern, neutral og udenforstående person om deres opfattelse af studiemiljøet på afdelingen,« skriver hun i en mail til avisen.

Det er ikke første gang, der er problemer med studiemiljøet på Kunstakademiet. For to år siden måtte en professor forlade sin stilling på akademiet efter anklager om seksuelle krænkelser og dårligt arbejdsklima i den pågældendes afdeling. 

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk