TOP

Kulturregion Fyn zoomer ind på tre nye indsatsområder

Kultur i naturen, kultur og sundhed samt visuel kultur. Det er overskrifterne på Kulturregion Fyns nye indsatsområder. 

“Nu vil vi blandt andet bruge vores erfaring og viden til at løfte kunst og kultur ind på sundhedsområdet og øge fokusset på, at kunst og kultur også har et sundhedsfremmende perspektiv. Det bliver enormt spændende at indgå i et samarbejde med sundhedssektoren og se, hvordan vi kan være med til at styrke fynboernes sundhed og livskvalitet,” udtaler formand for Kulturregion Fyn, Lars Erik Hornemann, i pressemeddelelse og uddyber:

“Derudover har vi valgt at fokusere på Fyns unikke natur og bruge den som en ramme om kunst- og kulturprojekter, der giver fynboerne mulighed for at dyrke deres identitet og kulturarv. Og endelig flytter vi vores fokus fra scenekunstområdet til den visuelle kultur, hvor vi vil styrke børn og unges unges kompetencer i at tænke og arbejde med visuelle udtryksformer. Det er tre indsatsområder med et stort potentiale, og vi glæder os meget over, at det netop er de tre områder, vi kommer til at dykke ned i.”

Kulturregion Fyn er et samarbejde mellem 9 fynske kommuner og Kulturministeriet. Kulturregion Fyn løfter initiativer, som den enkelte kommune ikke kan løfte alene. Formålet med kulturregionen er at styrke fynsk kulturliv, skabe en høj kunstnerisk og kulturel profil på tværs af kommunerne og at gøre fynske kulturtilbud tilgængelige og attraktive.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.