TOP

Kulturredaktør forlader Radio Loud efter få måneder: “Et af de vildeste projekter i mit arbejdsliv”

Den 1. januar startede Chris Pedersen som ny kulturredaktør på den omdiskuterede nye DAB-kanal Radio Loud. Midt i coronakrisen den 1. april gik radioen i luften, og 1. august – fire måneder senere – forlader Chris Pedersen så sin stilling. 

Fratrædelsen markerer et hurtigt exit for Chris Pedersen, der har en fortid på såvel DR som en lang række aviser og magasiner i Danmark. Efter sommerferien skal han stedet være redaktør på Børsens weekend-sektion. Det skriver mediet Fashion Forum. 

“Radio Loud har været et af de vildeste projekter i mit arbejdsliv, og jeg er vildt stolt over at have været en del af holdet bag udviklingen og lanceringen af en ny radiokanal med så mange seje journalister og nye stemmer, som jeg slet ikke er i tvivl om kommer til at sætte deres præg på fremtidens mediebillede. Jeg har dog længe gerne villet tilbage til de trykte medier, og derfor slog jeg til, da jeg fik tilbudet om et job på Børsen. Det er helt ærligt gået ret stærkt, men det er et virkelig spændende medie med en målgruppe, der er både klassisk funderet og nysgerrig på de nyeste udviklinger indenfor kunst, kultur, forbrug, design og restaurantliv, hvilket jeg i høj grad identificerer mig med. Det bliver virkelig spændende, ligesom det også bliver spændende at følge Radio Louds udvikling fremover,” siger Chris Pedersen i forbindelse med skiftet.

Siden Radio Loud gik i luften har radiokanalen været heftigt diskuteret. Ikke mindst på baggrund af en række meget lave lyttertal, en profil målrettet unge radiolyttere og et tæt samarbejde med en række kulturinstitutioner som Nationalmuseet, spillestedet Vega og museet Enigma. 

I den forbindelse har Chris Pedersen været en varm fortaler for at give tid og plads til det nye medie, som han altså nu forlader.   

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk