TOP

Kulturnatten i København er aflyst

Kulturnatten i København, der traditionen tro finder sted fredag aften før skolernes efterårsferie, bliver ikke til noget i år. 

“Grundet covid-19, det stigende smittetal i Danmark og de seneste udmeldinger fra myndighederne om håndteringen af dette, anser vi det ikke længere som muligt at kunne afvikle aftenen på forsvarlig vis og i Kulturnattens ånd,” lyder det i en pressemeddelelse fra Foreningen Kulturnatten. 

“Kulturnatten, som vi kender den gennem de sidste 25 år, med mange tusinde glade gæster i Københavns gader, gratis transport med bus, tog og metro, fuldt blus på alle kulturelle institutioner og et ønske hos gæsterne om at nå så mange steder som muligt, kan ikke lade sig gøre i år, så vi har valgt at gemme krudtet og komme igen i 2021,” lyder det videre. 

Kulturnatten er en af Københavns største årlige kulturbegivenheder. I 2018 købte 95.000 gæster et Kulturpas, og op mod 25.000 børn blev taget med i hånden. Ifølge Kulturnattens analyser besøger mere end 30 procent af gæsterne mindst fire steder på aftenen. 

Kulturnatten håber på at vende tilbage den 15. oktober 2021 i København og på Frederiksberg.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk