TOP

Kulturmødet Mors sætter besøgsrekord: “Vi snakker ikke længere om, om vi skal gøre det igen”

Over 30.000 gæster har besøgt Kulturmødet Mors i år. Det er ny rekord. I 2018 var omkring 24.000 publikummer forbi det tre dage lange møde, som sluttede lørdag eftermiddag. 

Programmet bød på over 550 forskellige arrangementer. Heriblandt debat om kulturhusenes fremtid, debat om kunstnerløn, fokus på de kreative erhvervs fremtid, debat om klima og kultur, ‘Løvens hule’ med Folketingets Kulturudvalg, debat om den kønsmæssige skævvridning i musikbranchen, kunstneriske indslag som Kunstbulancen, fonde inviterede til åbent hus for gode idéer, Dansk Kulturinstitut satte fokus på ligestilling i Kina og ved flere arrangementer gjorde kulturminister Joy Mogensen (S) det klart, at afskaffelsen af det omdiskuterede omprioriteringsbidrag er en usikker sag

Kulturmonitors avisvæg er kulisse for en tegneøvelse på Kulturmødet. Foto: Randi Rix

”Kulturmødet viser, at kunst og kultur er en hjørnesten i vores samfund. I år har flere end 30.000 kunst- og kulturdedikerede publikummer taget del i mere end 550 arrangementer. Det er her, vi tager pulsen på, hvad der er aktuelt og relevant at diskutere lige nu,” siger Kulturmødet Mors’ direktør, Trine Bang, som til Kulturmonitor fortalte om sine visioner for mødet

Det er syvende gang, at Kulturmødet finder sted, og det vender tilbage i 2020. Den tre dage lange begivenhed bliver arrangeret af S/I Kulturmødet i samarbejde med Morsø Kommune og Region Nordjylland og er støttet af Kulturministeriet og en række fonde og sponsorer.

”Kulturmødet er født som en national begivenhed, som vi er stolte af foregår på Mors. Det betyder noget for os – og det betyder noget for Nordjylland. Vi snakker ikke længere om, om vi skal gøre det igen, men mere om, hvordan kan vi være endnu bedre værter til næste år,” udtaler formand for Kulturmødets bestyrelse og borgmester for Morsø Kommune, Hans Ejner Bertelsen, i en pressemeddelelse og uddyber:

“Kulturmødet formår at flytte grænser, skabe nye samarbejder og udfordre vores kulturholdninger. Det er både sundt for os som bor her, men nok også for alle dem vi møder. Vi har jo stadig lidt plads til flere, som vil nyde det gode liv på Mors året rundt.”

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.