TOP

Kulturministeriets departementschef skal være direktør for Folketinget

Siden 2014 har Marie Hansen været departementschef for Kulturministeriet. Den stilling forlader hun nu for at blive direktør for Folketinget. Det oplyser Kulturministeriet i en pressemeddelelse. 

“De sidste seks år har jeg været glad og stolt over at møde ind i Kulturministeriet. Det er en fantastisk arbejdsplads! Sjove, skæve og enormt dygtige medarbejdere har fyldt min hverdag – og vi har sammen kæmpet for kulturen. Også samarbejdet med ministre, kulturpersonligheder, idrætslivet og de mange forskellige kulturinstitutioner har været utroligt spændende og givende. Vi har sammen holdt fast i, at kulturen ikke er flødeskum – men en central del i det være menneske,” udtaler Marie Hansen. 

Marie Hansen blev uddannet cand.polit. fra Københavns Universitet i 1988. Hun har arbejdet i en række offentlige styrelser og ministerier og har blandt andet været direktør i Arbejdsmarkedsstyrelsen og afdelingschef i Beskæftigelsesministeriet. 

“Marie Hansen har været en inspirerende, dygtig og utrættelig departementschef. Under fire regeringer har Marie med sit vindende væsen og sikre hånd bidraget til, at dansk kulturliv har fået de bedst mulige betingelser for at blomstre. Marie er garant for et højt fagligt niveau og en grundlæggende ordentlighed – både i ministerbetjeningen, ledelsen af ministeriet og samarbejdet med kulturlivet,” lyder det fra Joy Mogensen (S) i pressemeddelelsen, hvor kulturministeren takker for indsatsen, ønsker stort tillykke og afslutter med ordene: 

“Jeg og Kulturministeriets medarbejdere vil savne dig meget.”

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.