TOP

Kulturministeriet skal have flere ansatte og ændrer strategi: “Vi skal være tættere på den verden, vi er ministerie for”

Kulturministeriet har over en længere periode – og ikke mindst under det seneste års coronakrise – været sat under hårdt pres. Som Kulturmonitor tidligere har afsløret, har ministeriet været hårdt bebyrdet af sygemeldinger og har været tvunget til at hente forstærkninger fra andre ministerier for at klare en uoverskuelig arbejdsbyrde. 

Flere centrale medarbejdere har forladt ministeriet som en direkte følge af arbejdspresset – heriblandt chefen for Politik og Kommunikation, Michael Dahl Nielsen, der for nylig opsagde sin stilling efter blot lidt over et år på posten. 

Men nu er et strategiskifte på vej. En oprettelse af flere nye fagkontorer og ansættelse af 25 procent flere ansatte skal klæde ministeriet bedre på til at håndtere akutte sager, oplyser ministeriet til Politiken.

Konkret går ministeriet fra de nuværende fire til seks fagkontorer og opnormeres fra 85 til 115 ansatte. Det hele finansieres ved en omprioritering af midler internt, en overflytning af medarbejdere fra Slots- og Kulturstyrelsen og så med en tilførsel af flere midler fra Finansministeriet. 

Kulturministeren: Skal være en større støtte for dansk kulturliv

Målet er et ministerium, der ikke blot slukker ildebrande, men også kommer tættere på kulturbranchens mange forskellige aktører og samtidig bliver en mere aktiv deltager i samfundsdebatten, lyder det fra kulturminister Joy Mogensen (S).

“Derfor skal vi nu have Kulturministeriet til ikke kun at krise- og sparehåndtere – det skal slet og ret være en større støtte for dansk kulturliv. Det bliver et ministerium, som i højere grad kan udvikle ny viden samt først og fremmest være meget tættere på sine aktører,” siger hun til Politiken og fortsætter:

“Målet er, at vi har mere tid til hver enkelt del. Og skal man være et stærkere ministerium både for aktører og for samfundet, skal man vide, hvor i landet børn har svært ved at komme til sport. Vide hvilke teatre, der er klar til nye satsninger. Hvilke museer, der arbejder med ledelse eller med nye samarbejder lokalt. Kende læserne af de medier, vi støtter. Vi skal være tættere på den verden, vi er ministerie for.”

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk