TOP

Kulturministeriet præmierer illustrator og forfatter for årets bedste børne- og ungdomsbøger

Det bliver forfatter Adam O. og tegneserieskaber Karoline Stjernfelt, der i år modtager Kulturministeriets Forfatterpris og Illustratorpris for to ekstraordinære værker. Det oplyser ministeriet i en pressemeddelelse. 

Adam O. får prisen for ’Den rustne verden del 3. Ukrudt’, der er tredje bind i en fortælling om hovedpersonen Ramona. Bogen skriver sig ind i den aktuelle debat om klimaet. Karoline Stjernfelt får prisen for sin grafiske roman ‘I morgen Bliver Bedre, 2. Dronningen’, der er andet bind i en serie, der beskriver historien om trekantsdramaet mellem kong Cristian 7, Dronning Caroline Mathilde og Livlægen Struensee i levende og grafiske billeder.

“Det er fantastisk, at vi har dygtige forfattere, som kan formidle så store og stærke emner til børn og unge, som forhåbentlig giver dem lyst til at læse og fordybe sig i nye universer,” lyder det fra kulturminister Joy Mogensen (S), der vil overrække priserne i Kulturministeriet den 14. juni.

Kulturministeriets Forfatterpris for børne- og ungdomsbøger er blevet uddelt siden 1954, mens Illustratorprisen er blevet uddelt siden 1979. Prismodtagerne tæller blandt andre Tove Ditlevsen, Halfdan Rasmussen, Kim Fupz Aakeson, Jakob Martin Strid, Josefine Ottesen og Anna Jacobina Jacobsen.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk