TOP

Kulturministeriet: Nødlidende institutioner kan få statstilskud udbetalt tidligere

Danske kulturinstitutioner kan få udbetalt  deres statslige driftstilskudsmidler tidligere end planlagt. Det oplyser Kulturministeriet i en pressemeddelelse.

Udbetalingerne skal styrke likviditeten hos de kulturinstitutioner, der står med store økonomiske problemer på grund af coronakrisen.

”En række kulturinstitutioner rundt omkring i Danmark står lige nu med store likviditetsudfordringer på grund af den aktuelle krisesituation. Det er derfor, vi nu fremrykker udbetalingen af de statslige driftstilskudsmidler hos de institutioner, der er i akutte problemer,” udtaler kulturminister Joy Mogensen (S).

Cirka 900 kulturinstitutioner vil være omfattet af ordningen, som blandt andet gælder museer, teatre og regionale spillesteder. 

“De statslige driftstilskud vil blive udbetalt tidligere end oprindelig fastsat i de situationer, hvor der i forvejen er hjemmel til forudbetaling, og hvor en institution har anmodet om tidligere udbetaling på grund af covid-19-relaterede likviditetsproblemer. Der udbetales svarende til et kvartals driftstilskud,” lyder det i pressemeddelelsen fra Kulturministeriet. 

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.