TOP

Kulturministeriet kapper støtten til planlagt H.C. Andersen-oplevelsescenter: “Det irriterer mig”

Kulturministeriet dropper nu planerne om at støtte et kommende H.C. Andersen-oplevelsescenter på Lerchenborg Gods ved Kalundborg med fem millioner kroner. Det skriver Berlingske.

I et svar til Folketingets Kulturudvalg skriver kulturminister Joy Mogensen (S):

“Eftersom projektet indgik på regeringens finanslov for 2020, har der været opbakning til at støtte projektet, såfremt det havde vist sig økonomisk forsvarligt. På baggrund af det fremsendte materiale om etableringen af H.C. Andersen oplevelsescenter, er det Kulturministeriets vurdering, at der ikke er nogen sikkerhed for, at centret rent faktisk kan etableres. Kulturministeriets vurdering er derfor, at det vil være økonomisk uforsvarligt at udbetale bevillingen.”

Ifølge Berlingske kommer Kulturministeriets afvisning af økonomisk støtte til oplevelsescentret som en skuffelse såvel som en regulær overraskelse for Jacob Jensen (V), der var finansordfører, da VLAK-regeringen i sin tid bevilgede fem millioner kroner til projektet.

“Jeg kan ikke få svar på, hvad der er årsag til, at projektet ikke må få pengene. Det irriterer mig. Pengene skulle tildeles som en del af dets udvikling og ikke først, når projektet stod færdigt,” siger Jacob Jensen til Berlingske. 

Samtidig understreges det af Susanne Weihe, der er administrerende direktør hos Den Selvejende Institution H.C. Andersen Art Center, at arbejdet med at etablere H.C. Andersen-oplevelsescentret i Kalundborg fortsætter.

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på rasmus@kulturmonitor.dk

Ny abonnent? Bestil abonnement

Log ind test