TOP

Kulturministeriet er klar med retningslinjer for genåbningen: Op til 500 publikummer – men hvert andet sæde skal stå tomt

Folketingets politikerne besluttede onsdag, at en række kulturaktører og producenter som museer, teatre og biografer skal være en del af udvidelsen af fase 2 af genåbningen, og Kulturministeriet er nu klar med retningslinjer for kulturtilbuddene. 

De vejledende retningslinjer fylder seks sider og “ændrer ikke på virksomhederne forpligtelser som de er beskrevet i gældende lovgivning, ligesom ændringer i Sundhedsstyrelsens til enhver tid gældende retningslinjer for afstandskrav i forbindelse med covid-19 vil kunne indebære ændringer i retningslinjerne,” lyder det fra Kulturministeriet. 

Af retningslinjerne for kulturtilbud med et siddende publikum fremgår blandt andet, at der maksimalt må være 500 publikummer til et arrangement, hvad enten det foregår inden- eller udendørs.

Ved forestillinger, hvor publikum sidder med ansigtet i samme retning, skal hvert andet sæde være tomt, eller der skal sikres en meters afstand mellem publikummerne målt fra midten af sædet. Publikummer, som har tæt kontakt i hverdagen – eksempelvis fra samme husstand – må dog gerne sidde ved siden af hinanden.  

Der må maksimalt være en gæst per to kvadratmeter gulvareal i salene, og i foyeren skal de holde en meters afstand til hinanden. 

Retningslinjerne indeholder også særlige instrukser i forhold til medvirkende som skuespillere, musikere, sangere og dansere. 

“Ved aktiviteter med kraftig udånding, hvor dråber dannes og slynges længere væk fra personen end ved normal tale, f.eks. ved sang, råb, skuespil, fysisk anstrengelse m.v. skal der holdes to meters afstand. I situationer hvor det er vanskeligt eller umuligt at overholde afstandsanbefalinger eller regulere afstand til andre, er det vigtigt at reducere antallet og varigheden af kontakter særligt ift. ansigt-til-ansigt kontakter,” lyder det blandt andet.

De samlede retningslinjer kan ses her

Kulturministeriet har også udsendt retningslinjer for genåbning af museer, kunsthaller, videnspædagogiske aktivitetscentre, zoologiske anlæg/akvarier, biblioteker, arkiver og lignende, som kan ses her.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.