TOP

Kulturministeren vil i Folketinget – bliver opstillet i sjællandsk kreds

Kultur- og kirkeminister Joy Mogensen (S) stiller op til Folketinget ved næste valg. Joy Mogensen vil blive opstillet i Slagelse-kredsen, og på sin facebookprofil takker hun kredsens tre partiforeninger. 

“Jeg har boet på Sjælland, fra jeg var helt lille, og jeg har som politiker engageret mig i udviklingen her. Så jeg glæder mig til at komme rundt og møde de mange lokalsamfund og ildsjæle,” skriver Joy Mogensen og fortsætter: 

“Men også her er der brug for Socialdemokratiet til at sikre uddannelser, investeringer, arbejdspladser og et godt fritids- og foreningsliv. Det ser jeg frem til at arbejde for, og det giver ny energi at mærke, at jeg er kommet til stærke og dedikerede socialdemokratiske organisationer med den lokale borgmester, John Dyrby, i spidsen.”

Joy Mogensen har ikke tidligere siddet i Folketinget. Hun blev udnævnt som kultur- og kirkeminister i juni 2019 og var inden da borgmester i Roskilde Kommune i perioden 2011-2019.

Joy Mogensen er bachelor i kultur- og sprogmødestudier fra Roskilde Universitet og har tidligere arbejdet som konsulent for Rambøll og Teknologisk Institut.

“Vi kan præsentere en kandidat fra øverste hylde. Det er en kandidat, der står mål med kredsens størrelse og vores ambition om at have et folketingsmedlem, der sætter aftryk og er med i inderkredsen af Socialdemokratiet og medlem af regeringen,” siger Tony Bomholt Rasmussen, der er kredsformand for Socialdemokratiet i Slagelse, til sn.dk

Den endelig og formelle vedtagelse af Joy Mogensen som folketingskandidat finder sted til august.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.