TOP

Kulturminister vil rette systemfejl i pulje, så flere film- og tv-producenter kan søge corona-kompensation

En blind vinkel i betingelserne for at søge Kulturministeriets ‘Pulje til kompensation for aflyste og udsatte tv-produktioner’ har nu ført til, at puljen foreslås genåbnet med lempede krav til ansøgerne. Det skriver Mediawatch. 

Efter ansøgningsfristen på puljen har der vist sig at være 10,3 millioner kroner tilbage i overskydende midler, hvilket har givet anledning til en granskning af betingelserne for at søge puljen. Ifølge Aktstykke nummer 286 vurderer kulturminister Joy Mogensen, at der er flere produktioner, der utilsigtet ikke har haft mulighed for at søge midlerne fra puljen. 

“Det skyldes, at kravet om at produktionerne ikke må have modtaget støtte fra Det Danske Filminstitut også udelukker produktioner, som har fået anden støtte end produktionsstøtte fra Det Danske Filminstitut. Imidlertid er det kun produktioner, der har fået produktionsstøtte, som Det Danske Filminstitut kan kompensere,” lyder det fra kulturministeren i Aktstykke 286. 

Årsagen til de oprindelige krav var, at Det Danske Filminstitut allerede havde modtaget en ekstrabevilling på 17 millioner kroner til tab relateret til coronakrisen.

Sagen er nu forelagt Finansudvalget i håbet om, at puljen kan genåbnes hurtigst muligt i det indeværende finansår, og at fejlen rettes, så flere producenter, der har modtaget anden støtte end produktionsstøtte fra DFI, har mulighed for at søge om de resterende penge fra Kulturministeriets pulje.

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på caroline@kulturmonitor.dk