TOP

Kulturlivet efterlyser svar: Hvor stor er en stor forsamling?

Før påske annoncerede statsminister Mette Frederiksen (S), at store forsamlinger ikke er tilladt til og med august. En lang række planlagte festivaler og begivenheder aflyste straks sommerens events og arrangementer, men hvor stor er en stor forsamling egentlig? 

Det spørgsmål vil lederen af Verdensballetten, Jens-Christian Wandt, gerne have svar på, og han har derfor henvendt sig til statsministeren. 

“Vi er mange kulturarrangører – revyer, teatre, klassiske festivaler, kirkekoncerter o.l., som inderligt håber, at du vil give os et hurtigt svar. Lige nu har vi sat planlægning, billetsalg, prøver, markedsføring m.m. for sommerens arrangementer på stand by, og vi har sendt medarbejdere hjem, indtil du fortæller os, hvor mange en stor forsamling er,” skriver Jens-Christian Wandt i et brev til Mette Frederiksen. 

Lederen af Verdensballetten har delt brevet på Facebook, og her vækker spørgsmålet genklang. Hvad er i sigte efter den 10. maj, som forbuddet om at samles mere end 10 personer, indtil videre løber til? Er det for eksempel et realistisk scenarie at samle 50, 100 eller 500 mennesker i sommermånederne?

Til Politiken fortæller Jens-Christian Wandt, at man hos Verdensballetten arbejder med forskellige muligheder for at reducere antallet af publikummer til sommerens turné, hvor der de største steder er plads til 1.300-1.600 publikummer.

“Men hvis vi for eksempel lader 500 publikummer med to meters afstand komme ind, så har vi en plan. I stedet for én stor forestilling på to en halv time, kan vi så lave to komprimerede forestillinger uden pause og en spilletid på en time og 20 minutter. Så kan vi få to hold ind i løbet af dagen med to timers ophold ind imellem,” siger Jens-Christian Wandt til Politiken, som uden held har forsøgt at få en kommentar fra Statsministeriet. 

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.