TOP

Kulturinstitution får påbud fra Arbejdstilsynet efter årelang mobning af medarbejder

Søvnproblemer, frygt for at lave fejl og grådlabilitet. Det er ifølge Arbejdstilsynet nogle af konsekvenserne for en af Det Danske Sprog- og Litteraturselskabs medarbejdere, der i årevis har været udsat for massiv mobning på arbejdspladsen. 

Mobbesagen har nu fået Arbejdstilsynet til at udstede et såkaldt rådgivningspåbud, hvor Det Danske Sprog- og Litteraturselskab er blevet pålagt at søge rådgivningshjælp fra eksterne psykologer. Det skriver A4 Arbejdsmiljø. 

Ifølge Arbejdstilsynets afgørelse, som A4 Arbejdsmiljø har fået indsigt i, er mobningen rettet mod én medarbejder, som blandt andet oplever at blive ignoreret, fagligt forbigået, bagtalt, ikke at blive inviteret til møder og at andre tager æren for den pågældende medarbejders arbejde. 

Chef kendte til mobningen

Direktør for selskabet, Karen Skovgaard-Petersen, forklarer, at hun er – og har været – bekendt med mobningen, og at indsatsen mod den har været utilstrækkelig.

“Men i situationen er det godt, at vi bliver skubbet til at få fat i noget ekstern hjælp. Det kan man sige, at vi burde have gjort noget før, men nu sker det. Vi må tage imod hjælpen med taknemmelighed,” siger Karen Skovgaard Petersen til A4 Arbejdsmiljø, hvor litteraturselskabets arbejdsmiljørepræsentant, Maria Krogh Langner, blandt andet siger følgende om påbuddet: 

“Jeg tænker sådan set, at det er positivt nok, at de har rusket op i os. Det tror jeg er sundt for alle parter. Men det er også grænseoverskridende.” 

Det Danske Sprog- og Litteraturselskab er organiseret som en selvsupplerende, almennyttig forening med cirka 100 medlemmer. Selskabet beskæftiger cirka 40 medarbejdere, som lønnes af Kulturministeriet og fonde som Carlsbergfondet. Karen Skovgaard-Petersen har været direktør for selskabet siden 2015. 

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.

Ny abonnent? Bestil abonnement

Log ind test