TOP

Kulturborgmester om lokal museumsnedlukning: “Det giver ikke mening i en storby som København”

Det bragte sindene i kog hos Den Frie Udstillingsbygning, da kunsthallen som den eneste i København ikke fik lov at tage del i onsdagens store museumsgenåbning, der overalt i landet blev markeret med gratis glæder og ekstraordinære tiltag.

“Det er helt ubærligt, at vi ikke kan åbne, og det er svært at forstå, hvorfor kunsthaller og museer skal være del af en lokal nedlukning,” lød det tirsdag fra direktøren for Den Frie Udstillingsbygning, Dina Vester Feilberg.

Nu erklærer Københavns kultur- og fritidsborgmester, Franciska Rosenkilde (Å), sig enig i kritikken af myndighedernes beslutning om at holde kunsthallen lukket, fordi Sankt Pauls Sogn – hvor Den Frie er placeret – døjer med et højt smittetryk.

“Det giver ikke mening, at kultur- og uddannelsesinstitutioner, hvor stort set alle besøgende ikke bor i sognet, skal lukke. Sognenedlukninger giver ikke mening i en storby som København,” siger Franciska Rosenkilde til Berlingske.

Også kunstmuseet Arken på Vestegnen glippede genåbningsdagen som følge af den lokale nedlukning af Ishøj Kommune. Museet kan dog åbne allerede torsdag grundet positiv fremgang i kommunens smittetryk, lyder det i en pressemeddelelse.

Foruden Sankt Pauls Sogn er syv andre sogn på landsplan lukket på grund af for høj smitte. Ølgod Sogn i Varde Kommune er det seneste, der er blevet lukket af myndighederne.

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på rasmus@kulturmonitor.dk