TOP

Kulturborgmester i opråb: Salg af tidligere museum skal stoppes

Det tidligere Københavns Bymuseum på Vesterbrogade skal ikke udbydes til alle og enhver. Det skal derimod bruges til kulturelle aktiviteter eller som medborgerhus. Det mener Københavns kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Å), der ønsker, at den ikoniske bygning fortsat er på kommunale hænder. 

Det skriver Politiken

I 2015 blev det besluttet, at Københavns Bymuseum skulle flyttes til en anden adresse i København. Nu har Københavns Kommune, der udbyder ejendommen, sat den til salg, hvor alle med 15,6 millioner kroner i lommen kan byde på den. 

Franciska Rosenkilde mener imidlertid, at bygningen har en ikonisk rolle i det københavnske bybillede, hvorfor bygningen fortsat skal være i offentlige hænder. 

“Kvadratmeterne kunne bruges til forskellige klimatiltag, forskellige kulturelle aktiviteter til børn og unge og deres behov eller en form for medborgerhus, hvor bygningen altså bliver givet til københavnerne,” siger hun til Politiken.

Appel til politikerne

I 2015 blev det vedtaget i et budgetforlig, at Københavns Bymuseum skulle sælges, hvorefter museet ville få tildelt midler til at flytte til nye lokaler i Stormgade. 

Planen var egentlig, at museet skulle være åbnet i 2018, men åbningen er af flere omgange blevet udskudt

Dengang var Alternativet ikke en del af budgetforliget, og Franciska Rosenkilde håber nu, at politikerne i Københavns Kommune kan blive enige om at stoppe salget.

“Jeg kan appellere til andre politikere om, at vi bør finde penge i et nyt budget til at holde bygningen og andre som den på Vesterbrogade 59 på kommunale hænder,” uddyber kultur- og fritidsborgmesteren, der savner et politisk blik fra rådhuset for at bevare de kulturelle bygninger. 

Hun mener, at de bliver sat til salg uden, at man indtænker de kulturelle værdier, de besidder. 

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på mads@kulturmonitor.dk