TOP

Kritiseret studiechef forlader Filmskolen: “Han har arbejdet topprofessionelt”

Et højdramatisk efterår med elevstrejke og blokade på Den Danske Filmskole førte i sidste måned til, at Vinca Wiedemann stoppede som rektor efter fem år på posten.

Efterfølgende blev den tidligere FilmFyn-direktør Bo Damgaard hentet ind som konstitueret rektor, og nu er der så sket yderligere udskilning i Filmskolens ledelse, efter at studiechef Søren Friis Møller netop har meldt sin afgang.

Det fremgår i en skriftlig kommentar, som Søren Friis Møller har givet til filmmagasinet Ekko

Den nu tidligere studiechef er blevet heftigt kritiseret for sin involvering i skolens bevægelse mod “mere akademisering, mere fællesundervisning og mindre fagspecifik undervisning” – en kritik, der både fra nuværende og tidligere elever samt prominente branchefolk mødte opbakning i form af kommentarer og støtteerklæringer, men også i debattråde på Facebooksiden ‘Oplysningsgruppen for Filmskolens fremtid’.

Her mødte Søren Friis Møller, der er uddannet på Copenhagen Business School og sidder i bestyrelsen på Det Danske Filminstitut (DFI), blandt andet kritik fra dokumentarproducer Sigrid Dyekjær, der beskrev studiechefen som “rent luft, kejserens nye klæder,” og fortsatte:

“Han siger intet! Han taler om en kasse, men ved reelt ikke hvad han skal putte ind i den. I øvrigt er han også med i DFI’s bestyrelse, så jeg forstår ikke hvordan et bestyrelsesmedlem på DFI kan være undervisningsleder på den Danske Filmskole!” 

“Gensidig aftale”

Til spørgsmålet om, hvorvidt han er blevet fyret eller selv trådt af, har Søren Friis Møller ingen kommentarer, men henviser til Bo Damgaard. Og ifølge den konstituerede rektor er det afsluttede samarbejde med studiechefen resultatet af en “gensidig aftale”.

“Søren er stoppet, og han har arbejdet topprofessionelt og loyalt i skolens tidligere ledelse. Han har arbejdet meget med at forberede den kommende akkreditering, styrke vidensproduktionen og lave den pædagogiske tilrettelæggelse. Det arbejde fortsætter, men jeg er i gang med at skaffe ro og rum og fortolke den retning, som skolen skal have. I den sammenhæng er vi blevet enige om, at det vil være fornuftigt at slutte Sørens arbejde. Så det er efter gensidig aftale,” siger Bo Damgaard til Ekko.

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på rasmus@kulturmonitor.dk