TOP

Kristeligt Dagblad’s udviklingschef Morten Thomsen Højsgaard bliver ny direktør for ROMU

Tidligere udviklingschef på Kristeligt Dagblad, Morten Thomsen Højsgaard, bliver ny direktør for museumskoncernen ROMU. Han glæder sig til at blive en del af koncernen, siger han i en pressemeddelelse.

”ROMU er en perlerække af skønne og vigtige museer, som rummer hele Danmarks spraglede og spændende historie fra mytiske sagnkonger til nutidens populærmusik. I femten år har mit arbejdsliv handlet om at åbne og udbrede kulturarv på nye og overraskende måder. Nu glæder jeg mig helt ufatteligt meget til sammen med de dygtige medarbejdere, engagerede frivillige og stærke samarbejdspartnere at give brugerne af museerne i Frederikssund, Roskilde og Lejre store og stolte oplevelser af den historie, som vi er fælles om og rundet af. Jeg håber, vi ses!”

Også ansættelsesudvalgets formand, næstformanden i ROMUs bestyrelse og borgmester for Frederikssund Kommuner, John Schmidt Andersen, glæder sig over den nye direktør.

”ROMU er et museum, som drives på et solidt fagligt fundament og med en ambition at aktualisere forskning og viden om kulturarv og gøre denne relevant og vedkommende i museumslovens ånd. Jeg er overbevist om, at Morten Thomsen Højsgaards erfaring fra andre dele af kulturverdenen vil styrke og udvikle denne ambition yderligere, således at ROMU også fremover vil være en relevant vidensproducent og – formidler og en attraktiv og nyskabende samarbejdspartner i lokalsamfundene”.

Morten Thomsen Højsgaard er uddannet ph.d. og cand.mag. fra Københavns Universitet med efteruddannelse inden for ledelse og journalistisk metode.

Han har tidligere arbejdet som blandt andet redaktionschef i DR Kultur, studievært på DR2, generalsekretær i Det Danske Bibelselskab, områderedaktør ved Kristeligt Dagblad og forsker ved Københavns Universitet. Desuden er han medlem af bestyrelsen for Folkeuniversitetet, København og næstformand i aftagerpanelet for Kommunikation og Humanistisk Videnskab, RUC.

Morten Thomsen Højsgaard tiltræder stillingen som direktør 1. juli 2019.

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen.