TOP

Krig mellem Netflix og biografer rammer det danske marked

Skal film lavet af streaminggiganten Netflix have lov til at have  biografpremiere i de danske biografer, uden at Netflix overholder de internationale markedsregler?

Diskussionen er igen blevet højaktuel op til Toronto International Film Festival, der indledes 5. september, skriver Filmz.dk

Hele konflikten bunder i, at Netflix ønsker at omgå det såkaldte “biografvindue”, hvor en ny film ikke må gå i anden distribution i tre måneder. På den baggrund har Netflix fået nej til biografpremiere på deres nye film ‘The Irishman’ i de største amerikanske biografer. Det samme skete med Netflix-filmen ‘Roma’ i 2018.

Men Netflix giver sig ikke og har derfor allieret sig med selskabet FilmNation, der under festivalen i Toronto skal forsøge at finde internationale distributører til ‘The Irishman’. Og netop FilmNation er velkendt på det danske biografmarked, hvor deres film i flere tilfælde er blevet distribueret gennem Scanbox.

Scanbox oplyser dog til Filmz, at man aktuelt ikke har indgået aftale med FilmNation om at distribuere ‘The Irishman’ i Danmark. 

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk