TOP

Konkurrencestyrelsen dropper sag om Volbeat-boykot

Er det lovligt, når ni medier i fællesskab boykotter et band og ikke ønsker at omtale og anmelde bandet og musikken?

Det spørgsmål bliver ikke endelig afklaret ved en straffesag nu og her. Konkurrencestyrelsen har ifølge Politiken besluttet at droppe en endelig afgørelse på sagen om de ni danske medier, der i 2017 i fællesskab lavede en boykot af bandet Volbeat. 

Volbeat havde nægtet at give anmeldere fra Ekstra Bladet og musikmediet Devilution akkreditering til deres koncert og som en konsekvens af dette valgte de ni medier således at indføre en fælles boykot af bandet. Det fik Konkurrencestyrelsen til at reagere og rejse en sag mod medierne tilbage i september 2019. 

Den bliver nu lukket. I stedet har styrelsen indskærpet overfor de pågældende medier, at de fremover skal afholde sig fra den slags fælles aftaler. 

»Det er jo ikke jordens absolut største sag, men den er principiel, så vi havde behov for at sige, at medierne skal være opmærksomme på det her uden at bruge alt for betydelige ressourcer på sagen – som det ville kræve, hvis vi skulle træffe en egentlig afgørelse,« siger kontorchef i Konkurrencestyrelsen Søren Bo Rasmussen til avisen. 

Konkurrencestyrelsen vil dog til enhver tid kunne genåbne sagen, hvis der opstår et behov for det.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk