TOP

Kongernes Samling så corona-rødt, inden staten trådte til: “Vi risikerede konkurs”

Kongernes Samlings museer – der har til huse på Amalienborg, Rosenborg Slot og Koldinghus – var i overhængende fare for at falde igennem hjælpepakkernes sikkerhedsnet under den første corona-nedlukning. Det skriver Politiken.

Avisen har fået aktindsigt i Slots- og Kulturstyrelsens uddelinger fra den særlige kompensationsordning, som i april blev oprettet til ekstraordinært nødlidende kulturinstitutioner. Her var Kongernes Samling et af blot tre museer, som søgte om økonomisk hjælp.

“Vores akilleshæl var jo, at vi tjente for meget selv,” siger Kongernes Samlings museumsdirektør, Thomas C. Thulstrup, til Politiken.

Kulturminister: “Det er positivt”

Han forklarer også, at 80 procent af museets gæster på alle tre udstillingssteder var turister, og at de manglende entréindtægter derfor nær tog livet af samlingen, der indeholder kunstskatte og kronjuveler fra den royale danske fortid.

“Kongernes Samling har været så hårdt ramt, at vi risikerede konkurs, hvis ikke vi havde fået den hjælp,” fastslår Thomas C. Thulstrup.

Som led i den ekstraordinære hjælpepakke, der foruden Kongernes Samling også kom Middelaldercentret i Falster til undsætning, er 14,3 millioner kroner blevet udbetalt. Ifølge kulturminister Joy Mogensen vidner de blot tre ansøgere om et ellers finmasket redningsnet på hjælpepakkefronten.

“Det er positivt, at der ikke er flere, der har søgt ordningen,” siger hun blandt andet til Politiken.

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på rasmus@kulturmonitor.dk