TOP

Kommunikationsmedarbejder til Roskilde Bibliotekerne

Er du strategisk tænkende, arbejder naturligt med det digitale, kan spotte den gode historie og få den placeret i pressen? Så er du måske vores nye kollega.

Vi leder efter en stærk kommunikatør, der har lyst til at bidrage til kommunikationsarbejdet i en kulturorganisation med mange opgaver og et højt ambitionsniveau.

Om jobbet

Som kommunikationsmedarbejder hos Roskilde Bibliotekerne bliver du en del af kommunikationsenheden, der løfter den daglige drift af kommunikationsarbejdet i tæt samspil med vores kolleger i organisationen.
Arbejdet består både af den daglige kommunikation og profilering af vores aktiviteter og services på hjemmeside, sociale medier, tryk og pressemeddelelser og af større kampagner, kommunikation af udviklingsprojekter og bibliotekspolitik. Du skal derfor kunne beherske og have forståelse for at arbejde på tværs af medier, med mange budskaber og forskellige målgrupper.

Du bliver primus motor på de skriftlige opgaver og pressekontakt, herunder artikler til fagpressen, aktivitetsprogrammer, vores velbesøgte hjemmeside og sociale medier. Det er derfor vigtigt at du skriver godt og selvstændigt kan opsøge, vinkle og målrette de bedste historier om biblioteket til vores mange interessenter.

Vores kommunikationsstrategi sikrer at bibliotek, arkiv og borgerservice fremstår med en tydelig og stærk profil, både lokalt og nationalt. Du skal have analytisk tæft og forståelse for det strategiske arbejde, da en væsentlig opgave er at videreudvikle og vedligeholde vores kommunikationsstrategiske arbejde.

Ikke mindst når vi i løbet af 2020 tager fat på indsatsområderne i vores nye bibliotekspolitik, som skal skabe synlig værdi for borgere, interessenter og samarbejdspartnere. 

Dine opgaver

 • Pressearbejde, faglig og bibliotekspolitisk kommunikation

 • Udvikling og drift af sociale medier

 • Planlægning og eksekvering af kampagne- og PR-arbejde

 • Skriftlig kommunikation på tværs af kanaler

 • Dokumentation og analyse af data og statistikker på kommunikationsarbejdet

 • Udvikling af den strategiske kommunikation og styrkelse af bibliotekets profil

 • Samarbejde og rådgivning af kolleger og ledelse

Vi forventer, at du…

 • Kan udvikle og omsætte en kommunikations- og pressestrategi

 • Har stærke digitale kompetencer og begår dig hjemmevant på sociale medier

 • Skriver godt

 • Kan rådgive ledelse og kollegaer, er god til at samarbejde og bringe din egen faglighed i spil

 • Kan begå dig i en politisk styret organisation

 • Er opsøgende, nysgerrig og drives af at komme ud og møde målgruppen og være til stede der, hvor historierne opstår

 • Er struktureret og kan bidrage til udvikling og organisering af kommunikationsarbejdet

 • Er en god kollega, der trives i et arbejdsmiljø, der er centreret omkring en travl drift og hvor din hverdag veksler mellem planlagte og pludseligt opståede opgaver.

 • Har opnået synlige resultater fra lignende jobs 

 • Er cand.comm., journalist eller har anden relevant uddannelse

Om os

Roskilde Biblioteker, Borgerservice og Arkiv er en markant og synlig aktør på kulturområdet i Roskilde Kommune. Vores formål er at gøre information og kulturel aktivitet tilgængelig for alle. Derfor tilbyder vi dagligt oplevelser, kurser, forfatterarrangementer, koncerter og samfundsaktuelle foredrag.

Du finder os i hjertet af Roskilde og på fem centrale steder i lokalområderne. Vores bogbus har holdepladser i hele kommunen og udover at fungere som folkebibliotek, er vi et af Danmarks seks centralbiblioteker. Hos os finder du desuden både Roskilde Arkiverne, Borgerservice og Kreativt hus for børn. Vi har årligt ca. 616.000 besøgende på vores fysiske lokaliteter og næsten ligeså mange online besøg på vores hjemmeside. I december 2019 slog vi dørene op til 800 nye kvadratmeter på hovedbiblioteket, samt en ny hovedindgang og et nyt udeområde. Vi er i fuld gang med at udvikle en ny bibliotekspolitik og har dagligt mange aktiviteter og indsatser i byrum og lokalsamfund – aktuelt er der bl.a. fokus på at skabe et nyt kulturhus i Viby Sj.
Vi sætter pris på ærlighed, transparens og sammenhæng mellem tale og handling. Vi skaber resultater til gavn for borgerne i Roskilde Kommune, tager ansvar og er toneangivende regionalt, nationalt og internationalt. Vi går op i et sundt og godt arbejdsmiljø, tillid under ansvar og at vi arbejder og udvikler i fælleskab. Læs mere på http://www.roskildebib.dk 

Løn og ansættelsesvilkår

Stillingen er på 32 timer ugentligt og til besættelse fra 1. maj 2020 eller hurtigst muligt herefter. Du vil blive ansat efter gældende overenskomst, og din løn vil blive aftalt i henhold til principperne for Ny Løn.

Kontakt

Hvis du har spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte Vicebiblioteks- og borgerservicechef Stine Staunsager Larsen på tlf.: 3084 1215.

Ansøgningsfristen er d. 3. marts 2020. Samtalerne finder sted i uge 11 og 12 på Roskilde Bibliotek.

Det digitale nyhedsmedie Kulturmonitor sætter hver dag spot på dagsordenen i kulturbranchen og leverer nyheder, debatindlæg og analyser om områderne film, scene, kunst, musik, litteratur og kulturpolitik.

Ny abonnent? Bestil abonnement

Log ind test