TOP

Kommuner kaster millioner efter læselystne børn: “Giver et godt fundament for et godt voksenliv”

Et rigt børnekulturliv med fokus på litteratur giver et godt fundament for et godt voksenliv. Det mener Carsten Petersen (K), der er formand for Kulturgruppen i Kulturregion Midt- og Vestsjælland. 

Derfor har Kulturregion Midt- og Vestsjælland, der er et samarbejde på tværs af seks kommuner i regionen, indgået en etårig kulturaftale med Kulturministeriet. 

Det skriver sn.dk.

Aftalen skal sætte fokus på kultur og læselyst blandt regionens yngste borgere. Staten og kommunerne støtter projektet med sammenlagt 7,8 millioner kroner og har til formål at styrke børn og unges læselyst ved blandt andet at etablere et litteraturnetværk og videreudvikle de eksisterende forfatterskoler, der blandt andet er etableret i et samarbejde med Vallekilde Højskole.

Carsten Petersen forklarer til sn.dk, at projektet står stærkere, når flere kommuner arbejder sammen. 

“Det har stor værdi for det midt- og vestsjællandske område, at kommunerne samarbejder om større kultursatsninger. Sammen kan vi mere, end vi som kommuner kan hver for sig,” siger han.

Udskyder længere kulturaftale

Kulturregionen har en målsætning om, at projektet kan sætte regionen på det nationale landkort, når det kommer til børns kreative kompetencer via adgang til kunst og kultur. 

Kulturregion Midt- og Vestsjælland består af kommunerne Kalundborg, Lejre, Odsherred, Ringsted, Slagelse og Sorø.

Fra 2015 til 2018 indgik Kulturregion Midt- og Vestsjælland en aftale med Kulturministeriet. Planen var, at regionen og ministeriet skulle indgå en ny kulturaftale for de kommende fire i 2019, men i stedet blev den eksisterende aftale forlænget med et år. 

Med den nye kulturaftale, hvor fokus ligger på børnekultur og litteratur, er en længere kulturaftale udskudt på ny. 

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på mads@kulturmonitor.dk