TOP

Kommune kæmper for nyt egnsteater

Parkteatret i Frederikssund har en drøm: De vil være Nordsjællands tredje egnsteater. Den drøm er nu ét skridt tættere på at blive realiseret, da Frederikssund Kommune er gået ind i kampen.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

I Frederikssund Byråd har der været enighed om at lave en budgetaftale, der afsætter 1,56 millioner kroner til at drive Parkteatret som egnsteater i årene 2021-2024. 

Generelt vil Frederiksborg Kommune slå et slag for scenekunsten i kommunen. Sidste måned kom det frem, at de havde indgået en samarbejdsaftale med syv forskellige teaterforeninger i kommunen i håbet om at blive tydeligere på teaterlandkortet.

Parkteatret skal være et teater for både de helt små i børnehaven og de ældre på plejehjemmet. Derfor glæder det også teaterdirektør i Parkteatret, Karen Nielsen, at kommunen vil gøre teatret til et egnsteater. 

“Det er fantastisk for hele kommunen. Vi vil sørge for, at vi bliver en samlende kraft – en lim til at binde hele kommunen sammen og lave teater for alle aldersgrupper. Alle skal kunne mærke, der kommer et egnsteater i Frederikssund,” siger en glad Karen Nielsen, direktør i Parkteatret og skuespiller.

I forvejen har Nordsjælland to eksisterende egnsteatre: Mungo Park i Allerød og Hamletscenen i Helsingør, selvom sidstnævnte i en evaluering ikke levede op til kravene for et egnsteater.

Frederiksborg Amts Avis skriver, at budgettet vedtages endeligt tirsdag den 6. november. Til næste år skal teatret i samarbejde med kommunen lave en ansøgning til Projektstøtteudvalget for Scenekunst under Kulturministeriet. En ansøgning der skal godkendes, førend Parkteatret bliver et egnsteater. 

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på mads@kulturmonitor.dk