TOP

København kan være et lille skridt på vej mod ny kæmpe festivalplads

Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsforvaltning tager i dag stilling til, om muligheden for at etablere en festivalplads på Selinevej på Vestamager skal undersøges nærmere. Det skriver Berlingske.

“Vi har i mange år snakket om, at vi gerne vil have en festivalplads i København, hvor man kan samle mange mennesker, uden man generer naboer. Derfor har vi jagtet en placering, som er i god afstand til beboelse og som er 100.000 kvadratmeter, så der er tilstrækkelig med plads,” siger Jonas Bjørn Jensen (S) fra Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune til Berlingske, mens Kultur- og Fritidsborgmester, Franciska Rosenkilde (Å), giver udtryk for, at hun håber, at der er opbakning til en foranalyse.

Hvis København får en ny festivalplads, er det hensigten, at den skal være på 100.000 kvadratmeter. Til sammenligning er Femøren og Tiøren 70.000 kvadratmeter, mens Tuborg Pladsen i Valbyparken er 20.000 kvadratmeter.

Jonas Bjørn Jensen er på forhånd forbeholden over for mulighederne på Selinevej.

“Jeg er skeptisk overfor, om det er den rigtige løsning, fordi det ligger langt væk fra kollektiv transport. Vi risikerer at skulle bruge mange penge på at lave midlertidige transportsystemer, der kan fragte folk til og fra, så de ikke skal stå i kø for at vente på en bus i timevis. Derudover er det fredet område, så der vil skulle søges dispensation for fredningen. Så der er udfordringer, men det er ikke udfordringer, vi ikke kan komme udenom,” siger Jonas Bjørn Jensen til Berlingske.

Udvalgsmedlem Alex Vanopslagh (LA) mener i princippet, at det er en god idé at få store og støjende arrangementer ud af byen, men han vil hellere bruge pengene på andre initiativer.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.