TOP

Klima- og tyverisikring forsinker åbningen af Statens Museum for Kunst i Thy

33 millioner kroner. Så meget koster det at omdanne det gamle pakhus ved Doverodde Købmandsgård i Sydthy fra 1850’erne til et anstændigt kunstmuseum, som Statens Museum for Kunst kan flytte ind i og åbne deres nye filial SMK Thy.

Det er mange penge – og også flere end ventet for kunstmuseet, der således er udfordret på deres oprindelige tidsplan og nu må erkende, at det meget vel kan blive nødvendigt at udskyde åbningen af SMK Thy til 2021. Det skriver Nordjyske.

En af årsagerne er, at det har været vanskeligt for museet at rejse den nødvendige kapital til det ambitiøse projekt, der blandt andet har vist sig også at stille visse uventede krav til klima- og tyverisikring af de gamle pakhus-lokaler.

Det gamle pakhus skal derfor efter planen indrettes med et 200 kvadratmeter stort, højloftet udstillingsrum, da dette både vil sikre kunstværkerne klimatisk og mod tyveri.

“Det har ikke været så let at rejse penge til ombygningen som ventet,” siger Mikkel Bogh, der er direktør for Statens Museum for Kunst, til Nordjyske.

Thisted Kommune har givet tilsagn om at støtte med fem millioner kroner til det nye kunstmuseum, hvilket efterlader Statens Museum for Kunst med en regning på 28 millioner kroner, der skal rejses via private fonde. En uoplyst andel af de millioner har museet dog allerede fået tilsagn om.

Mikkel Bogh vil ikke udelukke, at det nye SMK Thy kan åbne allerede i 2020, men meget peger dog på, at det først bliver året efter.

“Der er en vis sandsynlighed for, at det først bliver i 2021. Men det kan også pludselig gå meget hurtigt, og så vil vi godt kunne nå det til 2020,” siger han til Nordjyske.

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på kasper@kulturmonitor.dk.