TOP

Klaus Rothstein forlader værtsrolle i litteraturprogram efter ti år

I ti år har programmet ‘Skønlitteratur på P1’ kørt i radioen med Klaus Rothstein som den ene af to værter. Fremover bliver det dog kun Nanna Mogensen, der indtil nu har været Klaus Rothsteins kollega, der skal styre programmet.

Kulturjournalisten har netop bekræftet over for Berlingske, at han nu har valgt at trække sig fra værtsrollen og derudover i øvrigt holde et par måneders skriveorlov.

Han giver ingen begrundelse for det valg, der altså nu amputerer radioprogrammet, men DR bekræfter over for Berlingske, at Klaus Rothstein ikke længere skal være en del af ‘Skønlitteratur på P1’, og at programmet kører videre med Nanna Mogensen som eneste vært.

“Om et par uger ændrer ‘Skønlitteratur på P1’ form. Jeg fortsætter som vært (indtil videre alene), mens Klaus Rothstein ikke længere er tilknyttet programmet/afdelingen. Beslutningen er truffet af ledelsen i DR, og jeg bakker den fuldt op og er meget glad for den,” lyder det fra Nanna Mogensen i et opslag på Facebook. 

‘Skønlitteratur på P1’, der er et såkaldt aktualitetsmagasin, sendes hver onsdag. Sideløbende med jobbet som vært på P1 har Klaus Rothstein fungeret som journalist og litteraturanmelder på Weekendavisen.

I forbindelse med det hverv fik han for nylig kritik for en kommentar om Malou Aamund.

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på kasper@kulturmonitor.dk.