TOP

Kitte Wagner viser flotte resultater med nye musikforestillinger på Malmö Stadsteater

Det har været et godt år på Malmö Stadsteater, hvor danske Kitte Wagner er teaterchef. Publikumstallet for 2018 er med 66.383 gæster højere end længe, og belægningen er oppe på 89 procent.

Teatret fremhæver særligt to forestillinger som afgørende for de høje besøgstal: Den politiske kabaret ‘Vinnaren tar allt’ og musikforestillingen ‘Monicas Vals’ om Monica Zetterlunds liv og musik. Begge stykker er nyskrevne og har spillet på Malmö Stadsteaters største scene, Hipp.

“Vi ønsker at være populære, men aldrig populistiske, og den succes, som vi har haft i det forløbne år, giver os mod og økonomisk frihed til fortsat at skabe ensembleteater på højeste niveau og skabe et endnu bedre mødested for vores voksende publikum,” udtaler Kitte Wagner.

Blandt årets øvrige højdepunkter på den sydsvenske scene er ‘Persona’, som markerede Ingmar Bergmans 100 års jubilæum og blev sat op i et samarbejde med Deutsches Theater Berlin.

Børn og unge udgjorde en betydelig del af publikummerne i 2018. Forestillinger som ‘Den oändliga historien’, ‘Cringe marmelad’ och ‘Karl-Bertil Jonssons julafton’ var med til at trække 23.261 børn og unge i teatret.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.