TOP

Kaspar Colling Nielsen skal være taleskriver for klimaministeren

Forfatter Kaspar Colling Nielsen er blevet ansat som taleskriver for klimaminister Dan Jørgensen (S), og han sætter derfor sin forfatterkarriere på pause i en periode. Det skriver Politiken

“Jeg har taget et andet arbejde. Jeg skal være embedsmand. Jeg skal servicere ministeren så godt, jeg overhovedet kan. Mit arbejde bliver ikke at være kunstner. Og jeg er sgu hverken særlig excentrisk eller selvoptaget. Jeg har det rigtig fint med bare at skulle være en medarbejder på et kontor, som har nogle kolleger,” siger Kaspar Colling Nielsen til Politiken, hvor han også fortæller, at han selv har søgt stillingen. 

Det er ikke første gang, at en dansk klimaminister ansætter en forfatter som taleskriver. Tilbage i 2008 hyrede daværende klima- og energiminister Connie Hedegaard (C) forfatter Kristian Ditlev Jensen som taleskriver. 

Kaspar Colling Nielsen giver i Politiken udtryk for, at han næppe ville arbejde for eksempelvis Finansministeriet. 

“Det kan jeg ikke forestille mig, at jeg ville have lyst til. Det er, fordi det er Klimaministeriet, og fordi det, der sker lige nu, er noget af det mest positive, jeg kan huske i dansk politik eller i politik overhovedet,” siger Kaspar Colling Nielsen.

Kaspar Colling Nielsen tiltræder sin nye stilling den 1. oktober –  en uge før, at hans nye roman ‘Dengang dinosaurerne var små’ udkommer.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.