TOP

Karrierekanonen i forandring: Snævrer feltet ind og dropper finale på Smukfest

Konceptet bag talentkonkurrencen Karrierekanonen bliver ændret. Det oplyser DR i en pressemeddelelse. 

Fremover vil der ikke længere blive udvalgt 12 bands eller artister til Karrierekanonen, da feltet vil blive skåret ned til 10. Det sker for at sikre et mere effektivt arbejde med deltagere. 

“Ambitionen med Karrierekanonen er at løfte den danske musik, som peger mere frem end tilbage. De nye tiltag i Karrierekanonen er lavet for at gøre vores kanon endnu mere skarpladt og rette sigtekornet til, så vi bedst muligt forløser potentialet for de navne, vi mener, har talentet,” udtaler Pelle Peter Jencel, der er P3-vært og jurymedlem i Karrierekanonen, i pressemeddelelsen.  

En anden af ændringerne indebærer, at finalen ikke længere vil blive afholdt på Smukfest, men på Spot. 

“Spot er en branchefestival med vigtige og betydningsfulde gæster for finalisterne. Det giver de bedste forudsætningerne for finalisterne, at de spiller en finalekoncert for den branche, som de skal ud og imponere bagefter. Med det nye forløb er vores ambition, at Karrierekanonen vil kunne tilbyde de udvalgte et mere relevant og prioriteret forløb end tidligere,” lyder det fra Ditte Kræn Østergaard, der er projektleder for Karrierekanonen.

Efter finalen bliver der kåret to vindere, som får et skræddersyet talentudviklingsforløb hos Bandakademiet samt efterfølgende koncerter og spillejob arrangeret af DR Koncerthuset, Spot og Smukfest. Vindernes udvikling vil blive fulgt tæt på DR’s platforme.

Det er stadig muligt at melde sig under fanerne til Karrierekanonen 2020. Der er deadline den 23. oktober 2019 klokken 14.00.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.