TOP

Karin Meisl stopper som faglig chef i Danske Billedkunstneres Fagforening

I 38 år har Karin Meisl været med til at gøre en indsats for billedkunstnernes vilkår. Hun var selv med til at stifte fagforbundet, Danske Billedkunstnere, tilbage i 1981, og har siden 1998 været en del af den faglige ledelse i fagforbundet. Fra slutningen af oktober stopper hun som faglig chef for det fagforbund, hun selv har været med til at opbygge.

Som repræsentant for Danske Billedkunstneres Fagforening har Karin Meisl også været medvirkende til at få skabt politiske resultater for de danske billedkunstnere, hvor hun som medlem af Ohrt-udvalget var med til at udtænke grundlaget for det, der senere blev til Billedkunstkloven i 2001.

Jan Balling som er formand for Danske Billedkunstnere anerkender Karin Meisl for den bedrift, hun har gjort for billedkunsten som fag:

”Den enkelte kunstner og den konkrete hjælp har altid stået i centrum for Karin. Det er fra det udgangspunkt hun har arbejdet målrettet for den nødvendige udvikling af det billedkunstneriske arbejde fra at være et kald til at blive et egentligt fag. En kerneopgave for Danske Billedkunstneres Fagforening, som det stadig kræver både mod og klarsyn at videreføre.”

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på natalie@kulturmonitor.dk

Ny abonnent? Bestil abonnement

Log ind test