TOP

Kalle Bjerkø bliver ny konsulent for spillefilm på DFI

Kalle Bjerkø bliver ny konsulent for spillefilm på Det Danske Filminstitut. Han overtager efter Mikkel Munch-Fals.

Kalle Bjerkø glæder sig til at blive en del af Det Danske Filminstitut, siger han i en pressemeddelelse.

“Dansk film går en spændende og udfordrende tid i møde. Udbuddet af audiovisuelle fortællinger i nye formater og på nye platforme vokser med gigantisk hast. Her bliver det Filminstituttets og filmkonsulentens vigtigste rolle, i tæt samarbejde med filmbranchen, at sikre, at dansk film ikke drukner i tsunamien, men at der til stadighed bliver lavet stærke kvalitetsfilm fra hele Danmark, til hele Danmark. Det glæder jeg mig til at være med til.”

Direktør på Filminstituttet Claus Ladegaard er også glad for Filminstituttets nye konsulent.

“Med Kalle Bjerkø får vi en konsulent med en virkelig bred erfaring både inden for genrer og faglige discipliner. Kalle Bjerkø har med sine mange talenter været kreativ kraft bag noget af det bedste satire, der er lavet på DR. Hertil kommer, at han er stærk på udvikling – og det er en kernekompetence for en filmkonsulent,” siger han.

Kalle Bjerkø er uddannet i dramaturgi med overbygning i film/tv og har skrevet og instrueret adskillige film og tv-produktioner. Han har fungeret som både producer, manuskriptforfatter, instruktør, klipper, og komponist på ‘Drengene fra Angora’, julekalenderen ‘Yallahrup Færgeby’, den Emmy-nominerede miniserie ‘Paphoved’ og har senest leveret manuskript til spillefilmen ‘Hacker’.

Han tiltræder stillingen pr. 1. september 2019.

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen.