TOP

Joy Mogensen pudser advokat på musiker – vil ikke finde sig i misbrug af navn

Socialdemokratiet og kultur- og kirkeminister Joy Mogensen vil ikke finde sig i at få ministerens navn misbrugt i forbindelse med en kampagne, der har til formål at fremme rapperen Nikolines seneste udspil, ‘Gourmet’.

Partiets advokat, Christian Zeeberg Madsen fra Kønig Advokater, har således på sin klients vegne sendt en klage og et påkrav til musikeren om at fjerne et domænenavn, som Nikoline har oprettet i forbindelse med singlen.

Hvis ikke det sker, vil sagen med det samme gå videre til Klagenævnet for Domænenavne med påstand om ophør og sletning af domænenavnet, lyder det i et brev, som musikeren selv har lagt op på sin Instagram-profil.

Klagen fra kulturministerens advokat til rapperen Nikoline. Kilde: Instagram

Linker direkte ind til video

Sagen drejer sig om navnet www.joy-mogensen.dk, som linker direkte ind til Nikolines promovering af ‘Gourmet’ – en sang med en tilhørende musikvideo, der i vanlig Nikoline-stil skyder til højre og venstre i sit sammenklip af sexscener, som filminstruktøren Lars von Trier også har en lille birolle i.

I forbindelse med lanceringen skrev Nikoline i en pressemeddelelse, at “imens nogen synes, det er upassende at tale om kunst i disse tider, synes jeg, det er vigtigere end nogensinde” og tilføjede, at domænenavnet skulle ses som en “flabet hentydning til kulturministerens omdiskuterede passivitet og ‘smag’”.

Snylter på min klients navn

Ifølge Joy Mogensens advokat benytter man med domænenavnet “min ene klients navn med henblik på kommercielt at fremme jeres egne interesser ved at snylte på min klients navn i forbindelse med jeres musikvideo,” lyder det således i klagen.

Joy Mogensen selv har i en skriftlig kommentar til Ekstra Bladet kommenteret sagen:

“Kunstnerisk frihed og ytringsfrihed er fundamentale værdier. Og man må lave alle de provokationer, man vil. Men man bør ikke gøre det i andres navn. Det er et principielt spørgsmål her, nemlig at alle mennesker har ret til at bestemme over, hvordan deres eget navn bruges på nettet,” lyder det således fra kulturministeren.   

Nikoline har flere gange i karrieren været omdiskuteret på grund af sine kontroversielle videoer og tekster, hvor politikerne oftest står for skud. 

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk