TOP

Jon Stephensen efterlyser kulturel brancheorganisation, der “taler med én høj stemme”

Dansk Kulturliv skal have en stærk brancheorganisation, der taler kulturens sag – ikke mindst over for politikerne, og Søren Pind er et godt bud på en frontfigur.

Det mener teaterchef Jon Stephensen fra Aveny-T, der fremfører sit synspunkt i et debatindlæg i Berlingske.

“Modsat alle andre interessenter har kulturen ingen fælles interesseorganisation til at fremme synspunkter, som taler med én høj stemme. I stedet bliver det alles kamp mod alle befolket af små stemmer – og hver sin kulturorganisation med sine løsninger. Vi må simpelthen lære af andre, lære lektien én gang for alle. Se på Landbrug & Fødevarer. Se på Dansk Industri eller Dansk Erhverv. Stærke organisationer med stærke personer i spidsen og tæt på magten,” skriver Jon Stephensen i debatindlægget.

I et interview med samme avis argumenterer Jon Stephensen videre og nævner Søren Pind som en person, der kunne stå i spidsen for organisationen, da han både interesserer sig for kultur og kender det politisk spil. 

“Hvis vi står samlet, er vi en kæmpestor økonomi med ekstremt mange arbejdspladser. Her tænker jeg alt fra Louisiana til Gyldendal til Live Nation til Det Kongelige Teater. Alle teatre og museer. Og måske endda superligaklubber og sport. Hvis vi havde én mand i spidsen, tror jeg, vi stod stærkere. For ellers bliver vi ikke hørt, og så går vi til sidst ned, fordi de andre brancher kommer til fadet før os,” lyder det fra Jon Stephensen i Berlingske, hvor han også giver udtryk for, at en kulturel brancheorganisation skal være en overbygning til kulturlivets mindre organisationer.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.