TOP

Jørgen Leth laver pop up filmskole på Charlottenborg – koster 60.000 kroner at deltage

Til august rykker Jørgen Leths nye pop up filmskole, Ecole de Leth, ind på Kunsthal Charlottenborg.

Filmskolen byder på et 12 uger langt forløb, hvor 10-20 elever med afsæt i Jørgen Leths film som ‘Det Perfekte Menneske’, ‘66 Scener Fra Amerika’ og ‘De Fem Benspænd’ skal skrive, instruere og redigere egne film. 

”Charlottenborg er et fantastisk sted at få lov at eksperimentere med filmkunsten. Her er kunsten blevet udfordret, undersøgt og ikke mindst skabt i over hundrede år. Det bliver spændende at se, hvilke udtryk og produktioner vores elever skaber,” udtaler Jørgen Leth i en pressemeddelelse, som Charlottenborg-direktør Michael Thouber har offentliggjort på Facebook.

Filmskolen er et eksperiment, og Ecole de Leth har lejet sig ind på Kunsthal Charlottenborg.

Udover de faste undervisere i skikkelse af Jørgen Leth, Asger Leth og Mette Ohlendorff, vil en række gæsteundervisere som Pernille Fischer, Thomas Vinterberg og Lars von Trier være med til at indføre eleverne i filmkunsten. 

“Når forløbet er slut, vil eleverne stå tilbage med praktisk produktionserfaring, et spirende branche-netværk, kunstneriske eksperimenter og tre små filmværker,” lyder det i pressemeddelelsen. 

Ecole de Leth bliver afholdt på Kunsthal Charlottenborg i perioden 17. august til 6. november. Deltagerne bliver optaget efter først til mølle-princippet, og det koster 60.000 kroner at deltage. 

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.