TOP

Jim Lyngvild vil med ny udstilling give danmarkshistoriens regenter et nutidigt udtryk: “Når man ser et maleri fra 1700-tallet, så ser folk sjældent særlig godt ud”

Først vikinger på Nationalmuseet. Nu danmarkshistoriens regenter på Koldinghus. Jim Lyngvild har for alvor fået foden indenfor i den kulturhistoriske museumsverden. Fra 3. april til 18. oktober 2020 næste år er han således manden bag et nyt formidlingskoncept på Koldinghus, skriver JydskeVestkysten.

Under arbejdstitlen ‘Mød kongerækken’ skal Jim Lyngvild udstille et fotoprojekt, hvor man kan se alle danmarkshistoriens regenter og deres ægtefæller i et “nutidigt udtryk”. 

Alle fotograferet så de “ligner en million”, som modemanden udtrykker det.

“Når man ser et maleri fra 1700-tallet, så ser folk sjældent særlig godt ud. De er malet lidt mærkeligt, nogle gange buler deres øjne ud på en underlig måde, og man har i det hele taget svært ved at forholde sig til dem. Min ambition har været at lave nogle fotografier, så man møder de historiske personer fra danmarkshistorien i et nutidigt udtrykt,” fortæller Jim Lyngvild til avisen.

Projektet er kommet i stand, da Jim Lyngvild i forbindelse med et fotoprojekt bad Koldinghus om at låne kostumer fra Den Kongelige Systue. Da man så resultatet endte det med, at det nye samarbejde kom i stand.

Jim Lyngvilds fortolkninger af historien skiller vandene i museumsbranchen. Senest i forbindelse med en store vikingeudstilling på Nationalmuseet i København, der imidlertid var med til at hæve besøgstallet på museet for første gang i flere år.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk