TOP

Jazzhus Montmartre reddet – driften sikret frem til 2025

Jazzhus Montmartres er blevet reddet på målstregen, efter at bestyrelsen tidligere på måneden indstillede driften og opsagde spillestedets lejemål og to fastansatte medarbejdere

“Ti års bestræbelser på at skabe en mere langsigtet løsning for driften af Montmartre er nu lykkedes. Vi skylder stor tak til den gruppe af mennesker og institutioner, der har gjort dette muligt. Montmartre er og har i mange år været Danmarks nationalscene for jazzen,” udtaler bestyrelsesformanden for Montmartre, Michael Christiansen i en pressemeddelelse og tilføjer:  

“I disse lokaler har de bedste spillet, og det vil de også gøre i fremtiden, danske såvel som udenlandske. Den økonomiske redningsplan sikrer huset en styrket placering, både når det gælder de store traditionelle koncerter med jazzens nulevende legender og med talenter på vej.”

Michael Christiansen gjorde det i forrige uge klart overfor Kulturmonitor, at Montmartre kun ville genåbne, hvis driften blev sikret på den lange bane.

“Vi lukker ikke op, hvis vi kun får midler til at køre videre i et halvt år eller lignende. Det har vi gjort i 10 år nu. Derfor har vi sagt, at man enten må gøre os til et regionalt spillested – som vi jo troede, at man ville – eller at der må findes en anden løsning, som sikrer Montmartre i en længerevarende periode,” lød det i den forbindelse fra bestyrelsesformanden, som tilføjede:

“Der bliver enten tale om en rolig lukning eller en genåbning med vajende faner og sikret drift i fire år. Der er ikke nogen mellemvej.”

Stor donation fra anonym gavegiver

Det er to donationer, der sikrer Montmartres økonomi i de kommende år. Dels har Københavns Kommune bevilget en million kroner om året i driftsstøtte i de kommende fire år, dels har spilletstedet fået tilsagn om en stor årlig donation fra en anonym gavegiver i de kommende fire år.

Derudover er Montmartres aktuelle økonomiske problemer blevet løst på grund af betydelige donationer fra Københavns Kommunes coronapulje, Augustinus Fonden og Konsul Georg Jorck og Hustru Emma Jorcks Fond. Donationerne har gjort det muligt at betale al udestående gæld og genåbne Montmarte fra november.

Bestyrelsen har genansat den ellers opsagte direktør Jonas Dyrved samt kunstnerisk chef Jan Lundgren. Spillestedet har også fået lov til at fortsætte sit lejemål på uændrede vilkår, selvom dette også var opsagt.

Københavns kulturborgmester, Franciska Rosenkilde (Å), glæder sig over, at spillestedet nu overlever:

”Jazzhus Montmartre er et ikonisk spillested med stor betydning for den københavnske livescene og kulturliv. Derfor er jeg meget glad for, at et enigt Kultur-og Fritidsudvalg har sikret Montmartre driftsstøtte de næste fire år samt akut coronastøtte her og nu,” lyder det fra kulturborgmesteren.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.